Winkelwagen Geen producten
Categorieën
WELKOM BIJ SANTINO- KLEDING


Hartelijk welkom in de webwinkel van Santino-Kleding.

Santino-Kleding is een onderdeel van Europe-Reclame; een bedrijf dat al jarenlang ervaring heeft in de verkoop van bedrijfs- en promotionele kleding van diverse merken.
Wij hebben tevens veel ervaring in het leveren van Custom Choice kleding .
Custom Choice is kleding die gemaakt wordt voor uw bedrijf in de door u gewenste kleuren en maten met of zonder logo. ( Logo's bedrukt of geborduurd vanaf 25 stuks )
Onze webwinkel geeft u de mogelijkheid voor het bestellen van kleding voor de zakelijke markt, particuliere markt  en voor verenigingen .
De kleding die u besteld kan eventueel bedrukt of geborduurd worden met uw eigen logo tegen een meerprijs. Het logo kunt u bij elk product toevoegen.
Het voordeel van Santino kleding is de mogelijkheid om grote maten te bestellen zelfs tot 7 maal XL!
U kunt bij elk product direct zien in welke maten deze leverbaar zijn; niet alle kleuren zijn in de grootste maten verkrijgbaar.
Ook is bij elk product dat u aanklikt een maten tabel toegevoegd, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de juiste maat besteld. Dit voorkomt onnodige retourzendingen en besparen we het milieu.
Waarom geen gratis verzending beneden € 100,00 excl.?
Dit is heel eenvoudig: de kosten die gemaakt worden voor het verzenden (PostNL verstuurt helaas niet gratis), moeten op de een of andere manier betaald worden. De meeste webwinkels berekenen deze kosten door als een soort opslag in de verkoopprijs van de producten. We kunnen onze producten best allemaal net iets duurder maken en daarmee doen alsof we geen verzendkosten rekenen - zoals meestal gebeurt bij andere webwinkels.

Dit vinden wij echter oneerlijk omdat op deze manier de klanten die meerdere artikelen bestellen dus gestraft worden doordat er aan hen dus eigenlijk dubbele verzendkosten worden berekend.

De webwinkels die dus geen verzendkosten rekenen, verdienen dus zonder dat u het door heeft op de 'geen verzendkosten'.........
Wij houden de kosten liever open en eerlijk!

Bij voorbeeld polo shirt Ricardo kost bij Bol.Com € 18,97 pst. excl .op onze site kost deze slechts € 9,15 excl. dat is het grote verschil.
https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/ricardo%2Bpolo/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.htmlVerzendmethode bij Santino kleding.nl kunt u zelf bepalen hoe u een pakket in ontvangst wilt nemen.
 

Uw bestelling wordt bezorgd door PostNL op werkdagen tussen 09.00 en 21.30 uur en op zaterdagen overdag. Als u niet thuis bent bij de eerste bezorging, dan wordt het pakket indien mogelijk bij de buren of later nogmaals aangeboden. Hierna is het pakket nog 14 dagen bij een afhaallocatie beschikbaar.

De leveringsbetrouwbaarheid van PostNL in 2016 was 96% binnen 24 uur.Behalve in de maand december.


Als u niet thuis bent of niet in de gelegenheid bent om af te halen
PostNL bezorgt 6 dagen in de week. Als u niet thuis bent, dan biedt de postbode het pakket indien mogelijk bij de buren of een dag later opnieuw aan. Als u bij de tweede bezorgpoging niet aanwezig bent, dan wordt uw bestelling automatisch bij een afhaalpunt van PostNL bezorgd. U ontvangt hiervan bericht in uw brievenbus. De bestelling kunt u binnen twee weken afhalen op vertoon van uw legitimatie. 

Afleveradres : Als u niet thuis denkt te zijn op de bezorgmomenten van PostNL kunt u het pakket gratis op een ander adres laten bezorgen. Kies dan bij het plaatsen van de bestelling voor een afleveradres. U kunt er ook voor kiezen om het pakket af te laten leveren bij 1 van de ruim 600 UPS Access Points (voorheen Kiala Punten) zodat u deze op kunt halen wanneer het u zelf uitkomt.
 


Bij Retourzendingen beneden de € 100 euro zijn de verzendkosten voor de koper.
NIEUW in de webwinkel; ons huismerk Matterhorn, om u meer keuze te geven in jassen, bodywarmers en fleece producten van een hoge kwaliteit
voor een betaalbare prijs.  www.matterhorn-kleding.nl
Wij wensen u veel succes met het bestellen van de kleding via onze webwinkel.
Indien u vragen heeft, of als u als bedrijf, instelling of vereniging meer informatie wenst, kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier op deze site; dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren van 09:00 tot 17:00 uur, onder nr: 0031(0) 73 7200 400.
U kunt ook mailen naar info@santino-kleding.nl
 
Materialen

A.B.T. Dry System: Advanced Breathing Technology is een ‘ademend’ materiaal dat zowel licht en flexibel is, als winddicht en waterdicht. De buitenste laag heeft een membraan met miljoenen kleine poriën. Deze poriën zijn klein genoeg om te voorkomen dat water de kleding binnendringt, maar groot genoeg om de waterdamp van condensatie en transpiratie te laten ontsnappen.

A.B.T. Xtreme: Is een zeer hoogwaardig materiaal, dat een zeer duurzame waterdichtheid combineert met winddichte eigenschappen, voor een effectieve bescherming tegen de meest extreme weersomstandigheden. Waterdichtheid 10.000 mm en zeer goede ‘ademende’ eigenschappen; 7.000 gr/m/24 hr.

A.B.T. Softshell: Is een hoogwaardig materiaal met een hoog draagcomfort en elasticiteit, heeft een hoge graad van waterdichtheid en waterdampdoorlaatbaarheid. Waterdichtheid 10.000 mm en goede ‘ademende’ eigenschappen 5.000 gr/m/24 hr.

Anti-pilling polarfleece: Polarfleece is een synthetisch (polyester) materiaal dat vocht niet absorbeert, zoals wol en katoen, maar warmte wel zeer goed isoleert, zelfs als het wordt blootgesteld aan vocht of regen. In vergelijking met andere materialen is polarfleece lichter, zachter en warmer. Dit materiaal is sterk en makkelijk in onderhoud. Door een speciale
‘anti-pilling’ behandeling zal de stof niet gaan rullen tot kleine bolletjes stof.
   
Coating: Chemische behandeling veelal om doeken/stoffen technisch te verbeteren,
bijvoorbeeld waterafstotend of waterdicht te maken.

Defender microfleece: Microfleece waarbij de binnenzijde is gelamineerd met een membraan. Hierdoor krijgt deze winddichte, en toch ‘ademende’ eigenschappen.

Dewspo: Buitenmateriaal van waterafstotende polyamide, dat extra flexibel is dankzij een gelamineerde polyesterlaag aan de binnenzijde.

Elasthan: Elastische synthetische vezel, die kan worden opgerekt tot zes of acht keer de eigen lengte. Als de spanning wordt opgeheven, krijgt de vezel weer zijn oorspronkelijke vorm terug. Door toevoeging van elasthan aan andere vezels krijgen de stoffen een hoge elasticiteit en goede gebruikseigenschappen.

Enzym wash: Een proces waarbij de stof wordt gewassen met levende organismen welke de oppervlakte van de stof ontdoet van restvezels. Deze behandeling geeft een stof een mooier, zachter en gladder oppervlak.

Finetex: Hoogwaardig materiaal dat condens en transpiratievocht laat ontsnappen, ondanks wind- en waterdichtheid. De geïmpregneerde buitenlaag stoot waterdruppels af, maar laat het materiaal toch haar ‘ademende’ eigenschappen behouden. Finetex is een membraan, dat bestaat uit miljoenen kleine poriën per vierkante centimeter, aangebracht op de buitenste laag van een kledingstuk. Deze poriën zijn klein genoeg om te voorkomen dat water de kleding binnendringt, maar groot genoeg om de waterdamp van condensatie en transpiratie te laten ontsnappen.

Gekamde katoen: Katoen waarvan de korte vezels en onzuiverheden zijn verwijderd. Het is een hoogwaardiger proces dan het veel gebruikte kaarden. De draad neemt verfstoffen beter op,
is sterker, zachter en gelijkmatiger.

Getapete naden: Hierbij zijn de naden van binnenuit geplakt met een dunne tape om het doordringen van water en vocht te voorkomen. Dit is een belangrijk detail bij een waterdicht kledingstuk.

Indanthreen: Is een speciale kwaliteit van aanverven van lussendoeken welke qua kleur, kook- en chloorvast is. Dit voor zeer intensieve gebruikers zoals sauna’s, zwembaden en kapsalons.

Interlock: Een rekbare stof gemaakt op een breimachine, deze kan het beste vergeleken worden met twee samengebreide ribstoffen. Het doek is echter gladder, compacter. De goede (rechtse) en verkeerde (linkse) kant hebben beide rechte strepen en zien er nagenoeg hetzelfde uit.

Ottoman Nylon: Een extreem duurzame en flexibele vorm van nylon. De binnenkant van het materiaal heeft een dunne wind- en waterafstotende coating.

PA-coating: PA (polyamide) is een coating, waarbij een dunne laag polyamide aan de binnenzijde van de stof wordt aangebracht en maakt stoffen als nylon en polyester steviger en waterafstotend.

Piqué: Reliëf breiwijze waarbij verschillende patronen kunnen ontstaan zoals een kleine diamantvorm, wafelpatroon of honingraat.

PU-coating: PU (polyurethaan) is de meest gebruikte coating, waarbij een dunne laag polyurethaan aan de binnenzijde van de stof wordt aangebracht en maakt stoffen als nylon en polyester waterdicht.

Ribstop nylon: Een stof die versterkt is door middel van een extra dikke draad in blokjes of ruitjespatroon. De stof tussen de versteviging kan dunner uitgevoerd worden zodat het geheel lichter wordt. Ribstop verhoogt de treksterkte.

Ringspin: De fijnste techniek voor garenproductie. Geeft een superieure kwaliteit in kleur, treksterkte en slijtageweerstand.

Single jersey: Een tricotstof in de meest eenvoudige uitvoering, de buitenkant heeft een recht patroon, de binnenzijde is duidelijk de verkeerde kant. Deze wordt veel gebruikt voor T-shirts.

Taslan: Duurzaam en flexibel type weefsel. De binnenkant van het materiaal is
veelal voorzien van een dunne winddichte en waterafstotende coating.

Twill: Geweven stof in een keperbinding in een soort visgraatpatroon. Dit vertoont altijd schuine strepen in het patroon. In het Engels wordt deze binding Twill genoemd.

Wasinstructie: U zult jarenlang van uw kleding kunnen genieten indien u de instructies op het wasvoorschriftenetiket correct opvolgt. Gebruik altijd een mild waspoeder en was uw artikel op de juiste temperatuur zoals die in uw kledingstuk staat vermeld. Was jassen altijd apart, verwijder eerst de uitneembare fleecevoering alvorens deze te wassen. 
 
Wat doet Santino in het kader van Maatschappelijk verantwoord Ondernemen?

Santino-kleding én Europe-Reclame, onderschrijft de doelstellingen welke door ILO Conventions (International Labour Organization) zijn geformuleerd op het gebied van sociale werkcondities en omstandigheden, kinderarbeid en anti-discriminatie van werknemers.
Naast verbeteringen in de arbeidsomstandigheden, wordt ook veel aandacht geschonken aan de milieu-aspecten. Ook hierbij volgt Santino de internationale richtlijnen, en draagt er zorg voor dat door haar leveranciers de condities, zoals vastgelegd in “Reach” worden opgevolgd. Ook worden alle textielproducten getest op de condities van Oekotex standard 100.
Het Santino management heeft besloten om kwaliteitszorg en milieu te integreren in het algemene bedrijfsbeleid, met als leidraad de milieu-norm ISO P14001. Deze ISO norm biedt tevens een systeem om de milieuzorg integraal te kunnen aanpakken en aantoonbaar te maken voor anderen.

Van alle medewerkers wordt tijdens hun werkzaamheden een actieve rol verwacht op het gebied van kwaliteit, veiligheid, arbeidsomstandigheid evenals een verantwoorde opstelling ten aanzien van het milieu.
Santino is een handelsonderneming die textiel goederen betrekt van fabrikanten in landen als Bangladesh, China, Egypte, India, Pakistan, Turkije en enkele Europese landen. Santino hecht er belang aan dat de internationaal geldende normen en waarden worden gerespecteerd in al haar zakelijke activiteiten. Hiervoor heeft Santino sinds 2007 een gedragscode oftewel “Code of Conduct” opgesteld welke de belangrijkste internationaal geldende arbeidsnormen omvat welke in acht genomen moeten worden in alle plaatsen waar haar producten worden vervaardigd.
Met alle leveranciers worden jaarlijks contracten afgesloten over leveringscondities waarin ook de fundamentele principes van de International Labour Organization, zoals vastgelegd in onze gedragscode, zijn begrepen. Santino onderkent daarbij dat toepassing van alle elementen bij een aantal leveranciers langs de weg van geleidelijkheid dient te worden geconcretiseerd.
In toenemende mate worden audits bij leveranciers uitgevoerd onder auspiciën van o.a. BSCI, SA 8000, WRAP, en BRC. Ook Fair Wear Foundation heeft zich daar bij gevoegd.
Recent werd Santino lid van BSCI (Business Social Compliance Initiative). BSCI werd opgericht door de Foreign Trade Association waarop de nationale handelsorganisaties van de Europese landen aangesloten zijn en richt zich op verbetering wereldwijd van de werkomstandigheden in het handelsverkeer.
De  door Santino vastgelegde Code of Conduct is een belangrijk onderdeel van de “General Terms and Conditions for Purchase and Deliveries” welke door iedere leverancier van Santino voor acceptatie wordt ondertekend.
Santino-kleding is BSCI en ISO 14001 gecertificeerd, zie www.iso14001.nl en www.bsci-intl.org.
Ook de fabrieken die voor Santino-kleding produceren worden geacht aan bepaalde eisen te voldoen. Duurzaam inkopen is een onderdeel van “Maatschappelijk verantwoord Ondernemen”. In het hoofdstuk hieronder de Santino inspanningen, m.b.t. onze standaard catalogus collectie, die door Santino verricht worden op het gebied van “Maatschappelijk verantwoord Ondernemen”.
 
Öko-Tex en "human ecology"

Öko-Tex Standaard 100 - getest op schadelijke stoffen
Wij zorgen ervoor dat u zich goed voelt.
Sinds 1992 heeft de Öko-Tex 100-norm zich ontpopt tot een internationale veiligheidsnorm, die toepassing vindt in de gehele textielketen.
Meer dan 4.200 bedrijven over de hele wereld in de textiel en kledingindustrie zijn betrokken bij het Öko-Tex certificatienetwerk. Met meer dan 20.000 certificaten uitgereikt aan miljoenen textielproducten, is Öko-Tex Standaard 100 's werelds leidinggevend ecolabel geworden voor het testen van textiel op schadelijke stoffen.
Het Öko-Texsysteem garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van de mens.

Wat is de norm Öko-Tex 100?
De norm Öko-Tex 100 is 's werelds leidinggevend ecolabel voor textielmateriaal, dat vrij is van schadelijke stoffen. Textielmateriaal met dit label werd getest en gecertificeerd door internationaal erkende textielinstituten (bijv. Centexbel).

Hoe kunt u een geldig Öko-Texlabel herkennen?   Controleer steeds of het testnummer en de naam van het instituut vermeld staan. Het Öko-Texlabel is een geregistreerd handelsmerk, wettelijk beschermd door het Verdrag van Madrid.

Betekenis van het testnummer en hoe lang is een certificaat geldig?
Het testnummer geeft u de garantie dat een controle werd uitgevoerd. Een Öko-texcertificaat is geldig voor een periode van 12 maanden en kan enkel verlengd worden via een aanvraag. Hierbij wordt opnieuw een bijkomende controle uitgevoerd op het materiaal dat op dat ogenblik in productie is.

Wat betekent menselijke ecologie voor textielmaterialen?
Onder het begrip "menselijke ecologie" wordt het effect van het textielmateriaal op de mens verstaan. De wisselwerking tussen textiel en mens ligt bijgevolg aan de basis van Öko-Tex 100.
Textielmaterialen, getest volgens de criteria van de ÖkoTex 100-norm geven u de waarborg geen stoffen te bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de mens.

Wie kan een Öko-Tex 100-certificaat behalen, en hoe gaat dit in zijn werk?
Bedrijven die een certificaat wensen te behalen voor één van hun producten kunnen zich richten tot Centexbel, als testinstituut aangesloten bij de Öko-Texorganisatie.
Een certificaat kan verkregen worden voor alle producten uit de gehele textielketen. Zowel vezel-, garen- als weefselproducenten, textielveredelaars, confectionairs en leveranciers van accessoires kunnen voor hun producten een certificaat behalen.

Wat is de internationale Öko-Texvereniging?
Dit is een vereniging van 12 Europese instituten voor textielonderzoek met vestigingen in de volgende landen: België (Centexbel), China, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Japan, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Slowakije, Turkije, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.
Deze verschillende instituten, lid van de Öko-Texorganisatie, hebben technische expertise op het vlak van textielprocessen en wetenschappelijke kennis inzake kledingfysiologie en aanverwante domeinen. Zij delen de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van de criteria en de testmethoden, die in de Öko-Tex 100-norm worden gebruikt.

Op welke basis werken de verschillende Öko-Texinstituten?
Alle testinstituten maken gebruik van dezelfde testprocedures en specificaties, die zijn vastgelegd in overeenstemming met de huidige wetenschappelijke kennis. Vaak overschrijden ze de wettelijk opgelegde regelgeving in de individuele landen.

Welke internationale rol speelt de Öko-Tex 100-norm?
Ten gevolge van nationale verschillen in de wettelijke vereisten en de opvattingen rond veiligheid is het noodzakelijk een uniforme veiligheidsnorm te hanteren voor schadelijke bestanddelen als bepaalde stappen in de textielketen internationaal worden uitbesteed. Dit verhoogt het bewustzijn van deze bedrijven bij het omgaan met problematische giftige bestanddelen op een globaal niveau.

Welke rol speelt de lijst met Öko-Tex 100-vereisten?
De eisen van de norm slaan op meer dan 100 testparameters die bindend zijn voor alle Öko-Texinstituten binnen de Öko-Texorganisatie.
Limietwaarden en eisen worden vastgelegd in overeenstemming met de recentste wetenschappelijke kennis en de opgelegde eisen binnen de landen van de Öko-Texorganisatie.

Welke testcriteria neemt Öko-Tex 100 in overweging?
Öko-Tex 100 verbiedt of legt beperkingen op aan het gebruik van gevaarlijke stoffen.
Volgende parameters zijn opgenomen in de lijst met Öko-Texeisen:
§  verboden azokleurstoffen;
§  kankerverwekkende en allergieverwekkende kleurstoffen;
§  formaldehyde;
§  pesticiden;
§  gechloreerde fenolen;
§  organochloorcarriers;
§  extraheerbare zware metalen;
§  nikkel;
§  kleurechtheid;
§  pH-waarde;
§  ftalaten in babyartikelen;
§  organotinverbindingen (TBT en DBT);
§  emissie van vluchtige componenten;
§  geur.

Productklassen
De Öko-Tex 100-norm is gebaseerd op het principe dat baby's een speciale bescherming nodig hebben!
De indeling in verschillende productklassen stemt overeen met het verschil in gebruik: hoe intenser het contact met de huid, hoe strenger de vereisten.
Artikel, basisproducten en accessoires Productklasse
Voor baby's en peuters tot 2 jaar oud I
Met direct huidcontact, wanneer een groot deel van de oppervlakte van het textiel in direct contact komt met de huid tijdens het dragen II
Zonder direct contact met de huid, wanneer er geen direct contact is met de huid of als enkel een klein stukje van het textiel in direct contact komt met de huid tijdens het dragen III
Voor decoratiemateriaal IV

Waarom ondersteunen meer dan 4.200 bedrijven uit de textiel- en confectie-industrie de Öko-Tex 100-norm?
Het is in het voordeel van de bedrijven om modieuze, functionele en gemakkelijk te onderhouden textielmaterialen te produceren, dat tegelijkertijd ook voldoet aan de vereisten van de menselijke ecologie. Zo scheppen de producenten vertrouwen in textiel bij de consument.

Wat betekent Öko-Tex 100 plus?
Het Öko-Tex 100 plus label toont aan dat de producten gecertificeerd zijn volgens het Öko-Tex 100 gezondheidslabel en dat ze uitsluitend in milieubewuste ondernemingen geproduceerd zijn. Alle bedrijven uit deze productieketen, van begin tot einde, zijn gecertificeerd volgens de Öko-Tex 1000  

 
Werkkleding en de belastingdienst

Indien werkgevers aan hun personeel kleding ter beschikking stellen kan dit worden aangemerkt als loon in natura. Het is daarom verstandig rekening te houden met een aantal voorwaarden.

Beschermende kleding
De verstrekking van beschermende kleding wordt niet belast, indien aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
  • Het bedrijf moet beschikken over een Arboplan waarvan de verstrekking van beschermende kleding in redelijkheid onderdeel uit maakt (op basis van de RI&E)
  • De kleding wordt overwegend tijdens werktijd gedragen.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen. (Want kosten die voortvloeien uit de Arboregelgeving mogen volgens artikel 44 van de Arbowet niet ten laste worden gelegd van de werknemer)

Werkkleding
Werkkleding kan onbelast worden verstrekt indien aan 1 van de volgende voorwaarden wordt voldaan:
  • De kleding is uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt om tijdens het werk te dragen, zoals uniformen en overalls.
  • De kleding is voorzien van een of meer duidelijk zichtbare, aan (de bedrijfsorganisatie van) de werkgever gebonden beeldkenmerken (bijvoorbeeld een bedrijfslogo) met een oppervlakte van ten minste 70 cm2 in totaal. Deze voorwaarde geldt per kledingstuk. Voor het bepalen van de oppervlakte dient uit te worden gegaan van een denkbeeldig vierkant of rechthoek om de uiterste punten van het logo.
  • De kleding blijft aantoonbaar achter op de werkplek.
Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.
Bron: http://safetyandfashionatwork.nl/content/beschermende-kleding-en-de-belastingdienst
 

 

Alle bedragen zijn exclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel