Custom Choice

 
Werkwijze Custom Choice
Elke vraag naar Custom Choice begint met een ontwerp. Dit ontwerp wordt in nauwe samenwerking met de opdrachtgever gemaakt. Met alle aspecten wordt rekening gehouden: kwaliteit, (huisstijl)kleuren, maatschema’s, logo’s, labels, knoopjes, details, levertijd én het budget.

Na goedkeuring van de tekeningen ontvangt u ter goedkeuring kleurstalen, materialen en eventueel de gekozen labels, knoopjes en andere eigen kenmerken.

Na de definitieve goedkeuring start de uiteindelijke productie en ligt de levertijd vast.

Prijs
Custom Choice is maatwerk. Dat geldt ook voor de prijs. Voor elke opdracht afzonderlijk wordt vooraf een prijsafspraak gemaakt. Alleen bij gewijzigde specificaties gedurende de looptijd van een order kan deze prijs worden aangepast.

Uw aanvraag
Voor een soepele en snelle verwerking van uw aanvraag verzoeken wij u uw artwork zoals logo’s en teksten aan te leveren als gevectoriseerde eps-bestanden. We verzoeken u teksten om te zetten naar lettercontouren en kleuren aan te geven door middel van PMS-nummers.
Er ontstaat mogelijk vertraging in de verwerking van uw gegevens indien deze afwijken van deze richtlijnen.

 
Handleiding textiel Custom Choice

Handleiding textiel
Houdt bij uw aanschaf van kleding en overige textielproducten rekening met verschillende, doch gebruikelijke toleranties en kwaliteitsaspecten.
 
Wat zijn de wensen van de klant?
Voor een goede aanbieding en levering van de juiste kwaliteit is de belangrijkste vraag te inventariseren wat de wensen van de klant zijn en aan welke eisen de kleding moet voldoen.
Werkkleding zal normaal gesproken aan andere eisen moeten voldoen dan kleding voor promotioneel gebruik.

 
 
Materiaal:
Omdat textiel doorgaans natuurlijke grondstoffen als basis heeft, is een constant product vrijwel niet mogelijk. Alle zeer geavanceerde fabricage technieken ten spijt blijven er altijd verschillen bestaan tussen het ene deel stof en het andere deel stof. Indien deze uit een zelfde partij komen zijn de verschillen doorgaans minimaal. Vaak zijn de verschillen bij materialen uit verschillende partijen beter waarneembaar.
Bij geweven stoffen kan er met kleinere toleranties rekening gehouden worden dan bij gebreide stoffen. Gebreide stoffen hebben meer rek en men moet daarom bij deze stoffen rekening houden met een tolerantie van ca. 2 cm op de breedte en de lengte.
 
Vervuiling en wassen:
Hoe vuiler het weefsel , hoe intensiever er moet worden gewassen. Dit gaat altijd ten koste van het weefsel. Hoe zwaarder het wasproces, hoe groter de aanslag op het weefsel. Wilt u deze langer laten meegaan, dan kan dat door het weefsel niet te vuil te laten worden , waarbij een licht wasproces dan veelal voldoende is en de levensduur van het weefsel verlengd wordt.
 
Krimp:
Een wijdverbreid misverstand is, dat er weefsels zijn die niet krimpen. Alle weefsels krimpen! Wel is de mate waarin zij krimpen afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de weefselfabricage. Er zijn verschillende vormen van krimpen. Initiële krimp ontstaat bij de eerste keer wassen. Tijdens de productie bouwt zich spanning op in het doek. Bij het wassen komt deze spanning vrij, wat krimp veroorzaakt. Progressieve krimp is krimp, die na enkele was- of droogbehandelingen optreedt. Krimp kan niet voor 100% worden tegengegaan, maar wel worden beperkt.
 
Kleur:
Ook voor kleuren geldt dat het gebruik van natuurlijke grondstoffen van invloed is op de constante kwaliteit. Ondanks computergestuurde kleurherkenning en menging volgens exact gelijk formules zal bij verving in verschillende kleurbaden de kleur kunnen verschillen. Deze verschillen zijn met name waarneembaar indien de veschillende stukken textiel tegen elkaar worden gehouden.
 
Kleuren en het inverven van textiel: 
Wat komt er zoal kijken bij het inverven van textiel?
 
Kleuren worden op verschillende manieren opgebouwd, in verf volgens een bepaald recept, in een printer met toner of inkt (CMYK) op een beeldscherm met pixels. Drukken met dezelfde verf op textiel of papier of hout of metaal of glas zal op iedere ondergrond een andere resultaat geven maar zelfs op dezelfde ondergrond kan het resultaat verschillen afhankelijk van absorptie, samenstelling, temperaturen, luchtvochtigheid. Voor kleuren zijn er vele kleurreferenties mogelijk, RAL kleuren voor schilders, Pantone PMS kleuren voor drukkers etc.
 
Dezelfde afbeelding zichtbaar op een beeldscherm of geprint op papier kan op vele verschillende manieren worden weergegeven, de ene keer blauwer of geler of zwarter of roder etc. Om een kleur goed te kunnen vergelijken met een kleurreferentie moet de apparatuur geijkt of zo goed mogelijk conform referentie afgesteld zijn! Beeldschermen, printers etc. kunnen door gecertificeerde bedrijven geijkt worden zodat ze de kleuren zo goed mogelijk weergeven, de printers en beeldschermen in onze ontwerpstudio bijvoorbeeld worden maandelijks geijkt. Voor Pantone kleurreferenties zijn er in de handel speciaal geproduceerde Pantone kleurenwaaiers te koop, een set officiële Pantone waaiers kan al snel € 800 - € 2000,- kosten.
Pantone kleuren vergelijken met een normaal beeldscherm of een printje uit een normale printer is dan hetzelfde als appels met peren vergelijken.  
 
Voor het inverven van stoffen wordt normaal gesproken met Pantone TPX kleurreferenties gewerkt, helaas beschikken de meest bedrijven niet over Pantone TPX maar alleen over PMS kleurreferenties. Pantone PMS kleurreferenties zijn drukkleuren, deze zijn niet te vergelijken met TPX kleuren, m.n. De Pantone PMS C(oated) versie is natuurlijk helemaal niet te vergelijken omdat stof niet van dezelfde glans-coating voorzien kan worden, we proberen daarom de PMS referentie zo goed mogelijk te benaderen.
 
In het laboratorium van de fabriek wordt de kleurstaal, middels een fotospectrummeter en visueel, met de kleurreferentie vergeleken voordat deze naar de klant verstuurd wordt. Aangezien een stofkleur en Pantone PMS drukkleur moeilijk te vergelijken is zal er meestal een bepaald percentage verschil in zitten, daarom sturen we vaak meerdere kleurstalen.
 
Kleurechtheid:
Kleurechtheid betekent: de mate waarin de kleur behouden blijft onder allerlei omstandigheden zoals licht, transpiratie, wrijven, chloren en wassen.
 
De energie van zonlicht is dusdanig sterk dat alles wat eraan blootgesteld wordt verandert, veroudert, of oxideert. Kijk maar eens buiten op de gevel van een huis, als je naar de regenpijpen gaat kijken die deels van de dag in de zon staan. Dan zie je dat de kleur op de zonzijde anders is dan aan de schaduwzijde. Dat komt omdat de pvc verandert door het licht. De structuur verandert, de elasticiteit vermindert, het oxideert wellicht veel meer en sneller. Dus door de natuurkundige en chemische veranderingen verandert ook de kleur mee. Vroeger legde men de gewassen witte kleding en stoffen in de zon op het gras om te drogen maar ook om te bleken.
 
Om zoveel mogelijk te voorkomen dat kleding verkleurt bij warm en zonnig weer dient men dit na een dag dragen direct in de was te gooien. In zweet zitten namelijk zuren en zouten die tijdens het dragen in de kleding terecht komen. Als de zuren en zouten vervolgens de volgende dag in de zon komen dan gaan ze een chemische reactie aan met de kleurstoffen in de kleding, waardoor de kleding verkleurt. Het kan zijn dat aan de buitenzijde lijkt of de kleding helemaal verbleekt is maar dat  aan de binnenzijde niks te is. Sommige kleuren zoals grijs en donkergroen kunnen, vanwege de ingrediënten van de verfstof, sneller verkleuren dan andere kleuren.
 
Kortom uw kleding blijft langer mooi, als u het direct na het dragen in de was doet.
 
Maten:
Confectie blijft mensenwerk. Het confectioneren van textiel gaat over verschillende productlijnen met verschillende mensen. ondanks een exacte opgaaf en nauwe controle zullen verschillen altijd blijven bestaan. De verschillende fabrikanten werken tot op heden nog steeds met vaak verschillende maatdefinities. De maat medium van het ene merk kan dus verschillen van een ander merk, het kan ruimer of kleiner vallen.
 
Meer- minderlevering bij Custom Choice orders:
Alle Custom Choice orders die wij leveren worden niet uit voorraad geleverd maar speciaal voor de klant op maat geproduceerd.
Dus vanaf de inkoop van de garens, het breien of weven van de stof, inverven, finishen, snijden, confectioneren, borduringen/prints aanbrengen tot het inpakken en transport van de artikelen.
 
Zoals bij ieder ander productieproces, of het nou potloden, brood of textiel is, zal er sprake zijn van productie-uitval. De uitval kan door verschillende redenen veroorzaakt worden, bijv. afkeur van garen, foutjes in breisel, niet goed ingeverfd, snijverliezen, misdrukken, tolerantie verschillen etc, etc.
Een productieorder start daarom met de hoeveelheid grondstof die nodig is voor de gevraagde aantallen én de gemiddelde hoeveelheid te verwachten uitval (om de uitval tijdens productie te compenseren).
Afhankelijk van de hoeveelheid daadwerkelijk uitval wordt er dus meer- of minder geleverd dan datgene wat er besteld is. De meer-minderleving bij orders met kleine aantallen is normaal gesproken 10% bij grote aantallen zal dit ca.5% zijn.
Natuurlijk leveren wij liever meer dan minder maar zodra stoffen/goederen niet voldoen aan onze kwaliteitseisen dan zullen ze toch door ons worden afgekeurd.
 
Waarom geen meer- minderlevering bij levering van een standaard artikel uit onze collectie?
Ook bij artikelen die wij voor onze standaard collectie produceren en bij ons op voorraad komen te liggen hebben we te maken met uitval tijdens productie maar dat compenseren we bij een volgende inkoop. Zodra klanten onze standaard artikelen uit voorraad bestellen hebben ze dus niet meer te maken met een productieartikel maar met een voorraadartikel.
 
Print:
Het zeefdrukken op textiel is een specialiteit. De verschillende structuren en kleuren ondergrond kunnen minimaal doorwerken op de uitstraling van de print.
Een zelfde bedrukking op tricot, piqué of nylon gedrukt zal vaak een ander resultaat geven.
 
Borduring:
Een borduring geeft uw product een luxe en exclusieve uitstraling. Bij het borduren van uw product dient u echter rekening te houden met de beperkingen van de productietechniek. De minimale dikte van het garen en de gebruikte naalden beperken de fijnheid van details. Net als bij bedrukken bepaald de ondergrond het eindresultaat van uw borduring, een vlakke ondergrond geeft een mooier eindresultaat dan een grovere ondergrond. Om te kunnen borduren moet het artikel ingespannen kunnen worden, niet iedere lokatie is even makkelijk in te spannen of te bereiken. Ook de dikte van de stof of fourniteuren en accesoires kunnen tot problemen leiden. Hou er dus rekening mee dat de plaatst van uw logo niet tot op de millimeter exact te bepalen is.
 
Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met één van onze dealers of adviseurs.
 
Kleur en Huisstijl  Custom Choice:
Bedrijfskleding en promotioneel textiel kunnen geheel naar eigen wens worden gecreëerd. Eigen kleuren, ingeweven logo’s of aangepaste materialen; de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Santino laat uw eigen ontwerp geheel naar wens produceren. En Santino adviseert over het ontwerp, de technische haalbaarheid en de prijs-/kwaliteitverhouding.
Het Santino Design Center is zelfs in staat om een eigen huisstijl naar een complete kledinglijn te vertalen.
Kleuren
Duizenden kleuren zijn mogelijk. Uw kleuren worden bepaald aan de hand van:
  • De kleuren uit de Santino collectie (relatief snelle levertijd mogelijk);
  • Kleurcodes zoals Pantone PMS C/U of Pantone TPX;
  • Uw eigen kleurstalen;
  • Kleuren of combinaties op advies van het Santino Design Center.
Huisstijl
Uw eigen huisstijl kan worden toegepast op artikelen én verpakking:
  • Accessoires:Artikelen kunnen worden voorzien van eigen labels, knoopjes, zipperpullers, nektape;
  • Borduring:Namen en logo’s kunnen op kleding worden gestikt door middel van lijnborduring of vol-vlak-borduring. De prijs is afhankelijk van het aantal steken van de borduring;
  • Bedrukking:Diverse druktechnieken zijn mogelijk afhankelijk van de grootte van de bedrukking, het aantal kleuren en de te bedrukken ondergrond. Vraag advies aan uw accountmanager;
  • Applicatie:Een badge kan op het artikel worden bevestigd, een techniek die met name geschikt is voor producties in grote aantallen;
  • Verpakking:Per stuk verpakt of in bulk, voorzien van barcodestickers of kledinghangers. Voor elk artikel is de juiste verpakking beschikbaar.
 
Levertijden en Bestelhoeveelheden Custom Choice
De levertijd van een artikel is afhankelijk van een productielocatie. Binnen Europa zijn de minimale bestelhoeveelheden relatief laag en kunnen artikelen snel geleverd worden.
Prijzen zijn aantrekkelijker voor productie in het Midden- of Verre Oosten, maar de minimale bestelhoeveelheden zijn hoger en de levertijd is wat langer.
Voor een aantal artikelen kan worden gekozen uit verschillende productielocaties.
De levertijden in onderstaand overzicht gelden als richtlijn. Santino zal u over de definitieve levertijden informeren. De levertijd ligt vast nadat de monsters door de opdrachtgever zijn goedgekeurd.
Artikel Productielocatie Minimale bestelhoeveelheid Levertijd
               
T-shirt Europa 250   stuks 6-8   weken
  Midden-Oosten 800   stuks 8-10   weken
  Verre-Oosten 1000   stuks 12-14   weken
Poloshirt Europa 250   stuks 6-8   weken
  Midden-Oosten 800   stuks 8-10   weken
  Verre-Oosten 1000   stuks 12-14   weken
Rugbyshirt Europa 250   stuks 6-8   weken
  Midden-Oosten 1000   stuks 8-10   weken
Sweater Europa 250   stuks 6-8   weken
  Midden-Oosten 800   stuks 8-10   weken
Overhemd Verre-Oosten 1200   stuks 12-16   weken
Fleece Europa 250   stuks 6-8   weken
  Midden-Oosten 1000   stuks 8-10   weken
  Verre-Oosten 1200   stuks 14-18   weken
Bodywarmer Verre-Oosten 1000   stuks 12-16   weken
Jack Verre-Oosten 600   stuks 12-16   weken
Badjas Europa 300   stuks 6-8   weken
  Midden-Oosten 800   stuks 8-10   weken
  Verre-Oosten 1000   stuks 10-12   weken
Baddoek (of groter) Europa 500   stuks 6-8   weken
  Midden-Oosten 1000   stuks 6-8   weken
Gastendoek / Europa 5000   stuks 6-8   weken
Washand Midden-Oosten 5000   stuks 6-8   weken



 
 
Logo Images Custom Choice
 
     
volle borduring   volle borduring
     
     
applicatie en borduring   zeefdruk
     
     
vilt transfer op fleece   flockprint op t-shirt
     
     
vilt applicatie op badge   glitter print
     
     
zilver reliëf print   zilverprint
     
     
goudprint   3D gel-print
     
     
reflectieprint   3M reflectieprint in reliëf
     
     
uni-folie op fleece   uni-folie op badtextiel
     
     
uni-folie op kleding   zipperpuller
     
     
hangtag   geweven neklabel
     
     
bedrukt neklabel   nektape
     
     
sidelabel   branded button
 
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

073 7 200 400
info@santino-kleding.nl