Winkelwagen Geen producten
Categorieën

Organic collectie

Organic-collectie

DUURZAME COLLECTIE

Het zit in onze vezels

De vezels die Santino gebruikt zijn in principe allemaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Voor het grootste deel katoen. Wij adviseren jou altijd bij een verantwoorde keuze, zodat ook volgende generaties kunnen blijven genieten van onze planeet.
 

BIOLOGISCH KATOEN 

Organisch (of biologisch) katoen wordt verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen om vervuiling van landbouwgrond en water tegen te gaan. Voor de bemesting van de grond wordt plantaardig en dierlijk afval gebruikt, terwijl men insecten inzet als bestrijdingsmiddel. Het katoen wordt ouderwets met de hand geplukt zodat er geen chemische stoffen nodig zijn zoals bij de machinale pluk.
Wij zijn in deze ontwikkeling proactief en kunnen daarom ook bovenkleding uit biologisch katoen leveren. Deze producten maken we onder het GOTS label (Global Organic Textile Standard) bij onze productiepartners.

BAMBOE

Bamboe  groeit enorm snel, heeft weinig water nodig en geen pesticide of kunstmest. Tijdens de snelle groei neemt de plant veel broeikasgassen op en voorkomt erosie. Het is net als katoen, hennep, linnen en tencel, een hernieuwbare grondstof en biologisch afbreekbaar.
Bamboe stof heeft een luxe uitstraling, is zacht, ademend, slijtvast en duurzaam. Het absorbeert 60% meer vocht dan katoen en de vezels van bamboe zijn oersterk, waardoor de kleding een lange levensduur heeft. Bamboe kleding is ook antibacterieel en anti-allergeen, antistatisch, kreukt niet, is vormvast en wordt niet snel vaal. Het filtert ook nog eens 98% van alle schadelijke UV stralen.
Prachtig materiaal dus, waarmee je kleding krijgt die ideaal is voor sport of werk.

GERECYCLED KATOEN

 Het gebruik van gerecyclede producten is belangrijk voor onze planeet en daardoor ook heel belangrijk voor volgende generaties.
Door gerecyclede vezels te gebruiken hoeft er minder virgin ofwel materiaal geproduceerd te worden en kunnen we enorm besparen op water en CO2-uitstoot, wat automatisch betekent dat de aarde weer een stukje langer meegaat. We hergebruiken hiervoor ingezameld textiel of snijresten.
Deze producten maken we onder het GRS -label bij onze productiepartners.
 


Milan-Polo
Milan Polo
Monza-Polo
Monza Polo
Monza-Polo-Ladies
Monza Polo Ladies
Berlin-sweatvest
Berlin sweatvest
Berlin-Ladies-sweatvest
Berlin Ladies sweatv..
Jonaz-V--T-shirt
Jonaz V- T-shirt
Jordan-T-shirt
Jordan T-shirt
Boxer-Short
Boxer Short
Jort-T-shirt
Jort T-shirt

 

Alle bedragen zijn exclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel